Naar inhoud gaan
Groep mensen die in kantoor werkt

10 grootste voordelen van Cloud ERP- systemen 

Verandering is iets van alle tijden, maar het tempo waarin verandering plaatsvindt, is nog nooit zo hoog geweest als nu. Van tekorten in de logistieke keten en stijgende gasprijzen tot inflatie en veranderende behoeften van klanten; bedrijven kunnen het tempo nauwelijks bijhouden. Ze hebben steeds meer behoefte aan slimme en geautomatiseerde processen die zich aan elk scenario kunnen aanpassen. Ze hebben innovatieve technologie nodig om nieuwe bedrijfsmodellen te ondersteunen. Meer dan dat: er zijn actuele en voorspellende analyses nodig om het schip in de juiste richting te sturen.

 

Bedrijven die hierin zijn geslaagd, hebben bijna altijd hetzelfde soort kloppend hart: een Cloud ERP. Dit soort software staat aan de basis van maximale flexibiliteit en digitale transformatie en biedt moderne bedrijven allerlei voordelen.

 

Maar het mooiste komt nog! De gebruiksvriendelijke technologieën en automatisering van een modern ERP-systeem verminderen vervelend handmatig werk, vergroten de productiviteit en verbeteren uiteindelijk de beleving van werknemers.

Ontdek de tien grootste voordelen van Cloud ERP

De voordelen van ERP zijn talrijk en verschillen van bedrijf tot bedrijf. Een professionele dienstverlener zal bijvoorbeeld heel andere redenen hebben om voor een ERP-systeem te kiezen dan een productiebedrijf.

 

Toch willen we hier 10 voordelen van Cloud ERP noemen die bijna voor iedereen gelden: 

Afbeelding die de 10 grootste voordelen van Cloud ERP beschrijft

De grootste voordelen van een modern Cloud ERP-systeem

 

1. Continue innovatie

 

Veel bedrijven stappen over op Cloud ERP om de volgende redenen: bedrijfsvoering verbeteren, verouderde bedrijfsmodellen en processen wijzigen en nieuwe mogelijkheden introduceren die best practices voor de bedrijfsvoering ondersteunen. Cloud ERP verbetert en versnelt niet alleen financiële en boekhoudprocessen, maar processen in het hele bedrijf, mogelijk zelfs voor zakenpartners en netwerken.

 

2. Lagere kosten

 

Met een abonnementsservice zijn er geen inkoopkosten op voorhand voor hardware of ERP-software. Ook de doorlopende IT-kosten en de daarmee samenhangende personeelskosten zijn lager, omdat de kosten voor upgrades en onderhoud voor rekening komen van de aanbieder. Er kunnen aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd, met name bij de implementatie van een Public Cloud ERP.

 

3. Eenvoud en automatisering

 

Met een moderne Cloud ERP kunnen bedrijven op zichzelf staande, reeds bestaande applicaties consolideren, alle bestaande en nieuwe applicaties standaardiseren en integreren, en stoppen met het gebruik van niet-gekoppelde systemen. Daarnaast kunnen ze ook workflows vereenvoudigen, processen op een intelligente manier automatiseren en het hele bedrijf efficiënter maken.

 

4. Nieuwe functionaliteit

 

Cloud ERP-leveranciers bieden nieuwe functionaliteit en applicatieverbeteringen aan alle bedrijven die hun software gebruiken. Dat doen ze via continue upgrades en diverse grotere releases per jaar. Omdat updates tegelijkertijd aan iedereen worden geleverd, mis je nooit een kans omdat je moet wachten op een leverancier die je klantspecifieke ERP-systeem nog moet actualiseren. Ook als klanten vergelijkbare behoeften hebben, kunnen ze de ERP-leverancier verzoeken om wijzigingen door te voeren. Daardoor verloopt de algehele innovatie responsiever en veel sneller.

 

5. Analyses in realtime

 

Moderne Cloud ERP-systemen zijn ontworpen om Big Data te ontsluiten, zodat je toegang hebt tot informatie die verborgen is in grote en complexe datasets. En hoewel bestaande ERP-systemen rapportagetools bieden, leveren ze niet de geïntegreerde, realtime analyses die beschikbaar zijn in de cloud. Juist deze zijn de sleutel tot betere besluitvorming. De mogelijkheid om trends te zien, veranderingen te voorspellen en processen te automatiseren, verbetert het resourcegebruik en de klantenservice aanzienlijk.

Volgens CFO's vormen workflowautomatisering (68%) en voorspellende analyses (54%) het grootste potentieel voor toekomstige use cases. 

6. Mobile ERP

 

Bedrijven moeten tegenwoordig werknemers, onderaannemers, leveranciers en klanten altijd en overal toegang tot informatie verschaffen. Hiervoor is ondersteuning van een beveiligd mobiel apparaat vereist. SaaS ERP-producten hebben ingebouwde mobiele functies; ze zijn dus niet achteraf toegevoegd. Moderne gebruikersinterfaces (UI) met een responsive design voor schermen van mobiele apparatuur zijn essentieel voor gebruikers.

 

7. Intelligente technologieën

 

In moderne SaaS ERP-oplossingen worden intelligente technologieën ingebouwd om de productiviteit te verbeteren. Deze technologieën omvatten kunstmatige intelligentie (AI), automatisch leren, procesautomatisering via robotica (RPA) en het Internet of Things (IoT), waarmee apparaten zoals machines of sensoren gegevens kunnen terugsturen naar applicaties via de cloud voor actuele statusinformatie.

 

8. Topklasse beveiliging

 

Met cloudsystemen worden ERP -beveiliging, gegevensback-ups en herstel bij calamiteiten uitgevoerd door fulltime, professionele beveiligingsexperts. Cloudleveranciers bieden doorgaans de beste gegevensbeveiliging; beveiligingslekken in grote en middelgrote bedrijven treden hoofdzakelijk op bij on-premise systemen. Aangezien Cloud ERP-systemen completer, meer verbonden en meer samenwerkingsgericht zijn, voorkomen ze kwetsbaarheid bij integratiepunten en verminderen ze de risico's in landschappen met meerdere leveranciers.

 

9. Snelle implementatie

 

Het opbouwen van een Cloud ERP-systeem  neemt veel minder tijd in beslag. Je SaaS-leverancier werkt immers met hardware- en software-installaties en personeel met expertise op het gebied van datacenterbeheer. Net als mobiele apps voor consumenten kunnen zakelijke bedrijfsapplicaties voor Cloud ERP eenvoudig worden geconfigureerd. Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface kunnen gebruikers snel en eenvoudig met de app aan de slag. Zo zijn ze sneller productief en kunnen bedrijven beter inspelen op kansen.

 

10. Schaalbaarheid

 

Aangezien groei moeilijk te voorspellen is, is schaalbaarheid belangrijk. Met een SaaS ERP-oplossing kun je eenvoudig extra rekenkracht of dataopslagcapaciteit toevoegen wanneer je een snelle groei doormaakt, in plaats van grote kapitaaluitgaven te doen.

De voordelen van ERP zijn verstrekkend

Voor veel organisaties zijn de voordelen van ERP verstrekkend. Het automatiseren van workflows is bijvoorbeeld een van de topprioriteiten die verder gaat dan alleen het verminderen van handmatig werk. Denk aan het vergroten van de nauwkeurigheid van processen en het waarborgen van compliance. Datarijke, bruikbare inzichten uit complexe analyses kunnen inefficiënties opsporen en kansen blootleggen om het bedrijf te laten groeien. En voor teams in de logistieke keten kan de cloud helpen netwerken van meerdere leveranciers te vereenvoudigen. Het geeft hun een compleet beeld van hun vermogen om winstgevend en duurzaam aan de vraag te blijven voldoen.

 

Cloud ERP-systemen kunnen de hele organisatie, niet alleen de financiële afdelingen, voorzien van de moderne hulpmiddelen en technologieën die nodig zijn om het bedrijf vooruit te helpen. Ze bieden kansen om snel te schakelen en activiteiten op te schalen om zo het niet aflatende tempo van verandering bij te houden. 

placeholder

Profiteer maximaal van Cloud ERP

Profiteer van een razendsnelle database, ingebouwde AI en een klantgerichte gebruikerservaring.

Meer in deze serie

SAP Insights nieuwsbrief

placeholder
Meld je vandaag nog aan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg belangrijke inzichten.

Lees meer

Terug naar boven