Naar inhoud gaan
Twee werknemers achter een laptop die windmolens in de verte onderzoeken

Industriële productie

Lever individuele, duurzame en slimme machines en componenten – op schaal en als service – met oplossingen voor industriële productie.

Industriële duurzaamheid: groenere productie, fabrieken en producten

Industriële producenten staan voor hun grootste uitdaging tot nu toe: winstgevende duurzaamheid. Het is niet alleen belangrijk om de uitstoot in je eigen processen en supply chains te verminderen, maar je moet ook producten en services leveren waarmee jouw klanten hetzelfde kunnen doen. 

Afbeelding als symbool voor belangrijke onderwerpen voor industriële productie, waaronder duurzaamheid, Industry 4.0, productinnovatie en circulaire economie.
Industry 4.0 en IIoT

Het gebruik van Industry 4.0-technologieën, zoals het Industrial Internet of Things (IIoT), AI, intelligente automatisering en edge computing, blijft groeien. Deze technologieën zorgen niet alleen voor slimme, uiterst efficiënte machines en fabrieken, maar bieden ook de zichtbaarheid en transparantie die nodig zijn om de uitstoot te verminderen en aan nieuwe regels te voldoen. 

Servitization

Industriële producenten hanteren steeds vaker servicegebaseerde bedrijfsmodellen en zijn in grotere mate verantwoordelijk voor hun apparatuur. Zo wordt de duurzaamheid op twee manieren verbeterd. Ten eerste geldt dat wanneer experts zelf het onderhoud van hun machines uitvoeren, ze die zo efficiënt mogelijk kunnen laten draaien. En ten tweede zijn ze gemotiveerd om betere producten te maken met een langere levensduur die eenvoudiger te recyclen zijn.

Productinnovatie

In een recente enquête gaf bijna de helft van de industriële producenten aan dat innovatie van producten en diensten cruciaal was voor duurzaamheid. Producenten van generatoren en motoren zijn bijvoorbeeld bezig met het ontwerpen van motoren op waterstof om in te spelen op de vraag naar groenere producten. Vaak worden deze producten gebundeld met diensten om de downstreamuitstoot verder terug te dringen. 

Circulaire supply chain

Circulaire supply chains waarin fabrikanten onderdelen en producten hergebruiken, opknappen, herproduceren en recyclen, zijn cruciaal voor een duurzamere toekomst. En ze kunnen ook winst opleveren. Met de juiste technologieën kunnen producenten omzet simuleren in meerdere klantlevenscycli en voorspellen wat kostbare materialen, zoals aluminium en goud, in de toekomst waard zijn. 

Uitgelichte oplossingen voor industriële productie

SAP Sustainability Control Tower

Maak je duurzame zakelijke ambities waar met holistisch, ondernemingsbreed Sustainability Performance Management. Stel doelen, bewaak de voortgang en haal bruikbare inzichten uit betrouwbare duurzaamheidsdata.

SAP S/4HANA voor productcompliance

Automatiseer compliance via software tijdens de gehele productlevenscyclus om vereisten op het gebied van regelgeving en duurzaamheid te beheren, waaronder registratie, classificatie en etikettering. 

SAP Product Footprint Management

Krijg inzicht in de milieu-impact van je producten tijdens de volledige levenscyclus om te voldoen aan publicatievereisten, uitstoot te beheren en interne processen te optimaliseren.

placeholder

SAP op Hannover Messe 2022

Bekijk highlights van video's en klantinterviews van Hannover Messe 2022.

Wat zeggen de grote onderzoeksbureaus over SAP?

Bouwen aan waardenetwerken voor een duurzame toekomst

Lees hoe organisaties een duurzame filosofie hanteren in de transformatie van hun bedrijven en technologieën. SAP en Oxford Economics ondervroegen 1935 senior executives, waaronder 215 uit de industriële productiesector.

Transformeer om controle te krijgen, zelfs in tijden van disruptie

Producenten bevinden zich midden in een enorme digitale disruptie, wat betekent dat ze technologie nodig hebben om continue verbetering, flexibiliteit en schaalbaarheid mogelijk te maken.

Stimuleer zakelijke impact door transformatie

Producenten veranderen de betekenis van innovatie. Bekijk hoe brancheleiders technologie nu inzetten voor de grootste impact in de hele onderneming.

Ontdek hoe we jouw bedrijf in industriële productie kunnen helpen succesvoller te worden

placeholder

Ontwerp slimme en innovatieve industriële machines, componenten en digitale oplossingen. Onze software biedt krachtige functionaliteit voor ontwerp, ontwikkeling en configuratie van producten op basis van samenwerking. Ondersteun individuele ordervereisten, verbeter de productveiligheid en -compliance, verleng de levenscyclus, en meer. 

 • Integratie van productontwerp en -ontwikkeling
 • Realtime inzichten voor risicodetectie en besluitvorming
 • Samenwerking en wijzigingsbeheer 
 • Productveiligheid en compliance 
 • PLM-processen voor productie

42% van de producenten geeft aan dat het integreren van slimme apparaten en/of intelligence in producten een belangrijk punt is in hun plannen voor productinnovatie.

Bron: MPI Group

De implementatie van SAP Product Lifecycle Management was voor ons een grote stap vooruit. Nu hebben we direct beschikking over alle CAD-bestanden om gedetailleerde ontwerpinformatie voor het hele bedrijf in één systeem te delen.

Dr. Volker Frey, IT Strategy Expert, Endress+Hauser Level+Pressure

placeholder

Lever uitzonderlijke klantervaringen bij elk contactmoment. Onze sales- en marketingsoftware voor industriële productie ondersteunt alle klantgerichte activiteiten, zoals gepersonaliseerde B2B-marketing, omnichannel commerce, quote-to-cash voor configureerbare producten en facturatie op abonnementsbasis. 

 • Gerichte industriële B2B-marketing 
 • Personeelsautomatisering en realtime inzichten
 • Eén e-commerceplatform voor alle go-to-marketmodellen 
 • Dynamische configuratie en prijzen voor complexe oplossingen
 • Grootschalige abonnementsfacturatie en opbrengstbeheer

76% van de organisaties voor industriële machines en componenten vindt het belangrijk om producten direct te configureren en te verkopen op basis van input van de klant, maar slechts 36% is hiertoe in staat.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Dankzij SAP Predictive Engineering Insights van ANSYS slagen we erin onze verkoopervaring verder te verbeteren, efficiënter te werken en silo's tussen bedrijfsonderdelen af te breken. Zo kunnen we onze verkoopkosten verlagen.

Falko Lameter, CIO, KAESER KOMPRESSOREN SE

placeholder

Vergroot de transparantie en veerkracht in uw productiesupplychain met oplossingen van SAP waarmee u de planning kunt optimaliseren, dynamisch kunt inspelen op veranderingen en slimme logistiek kunt ondersteunen. Verklein uw CO2-voetafdruk, ondersteun een circulaire supply chain en vraag uw leveranciers hetzelfde te doen. 

 • Gesynchroniseerde planning voor vraag, voorraad en processen
 • Gestroomlijnd transportbeheer en inzichten in voertuigen
 • Logistieke en leveranciersnetwerken op basis van samenwerking 
 • Geavanceerde magazijnautomatisering 
 • Tools om uitstoot te verminderen en compliance te waarborgen 

Volgens 66% van de productiebedrijven is een duurzame supply chain een bepalende factor voor een sterke concurrentiepositie.

Bron: The Sustainable Supply Chain Paradox: Balancing the Bottom Line with the Green Line report by Oxford Economics, sponsored by SAP (De paradox van de duurzame supply chain: omzet en milieuvriendelijkheid op elkaar afstemmen; rapport van Oxford Economics, gesponsord door SAP)

Onze ladingoptimalisatie gaat vandaag de dag 100% automatisch en onze expediteurtoewijzing gaat voor 95% automatisch. De oplossingen van SAP maken onze processen volledig zichtbaar en dat is nodig om onze vrachtuitgaven te verlagen en een dergelijke hoge mate van automatisering te bereiken.

Jackie Carpentier, Senior Manager, Business Systems – Distribution IT Applications, The Chamberlain Group Inc.

placeholder

Profiteer van Industry 4.0-technologieën, zoals IIoT, machine learning en geavanceerde analyses, om slimme, sterk geautomatiseerde productieprocessen uit te voeren. Genereer individuele industriële machines, apparatuur en componenten, en trek "digitale" werknemers aan en behoud ze. 

 • Geïntegreerde Industry 4.0-technologieën en intelligence
 • Continue samenwerking tussen engineering en productie
 • Slimme integratie, bewaking en controle van productie
 • Beheer van vestigings- en assetprestaties
 • Beheer van milieu, veiligheid, gezondheid en risico's 

Industriële producenten worden steeds efficiënter dankzij technologie in productieprocessen: 61% in IoT en 44% in 3D-printen.

Bron: rapport van Oxford Economics, gesponsord door SAP

We helpen onze klanten in het digitale tijdperk te floreren met automatisering en IoT-technologie. Met applicaties van SAP Manufacturing Suite kan onze onderneming profiteren van alles wat digitale connectiviteit te bieden heeft.

Dr.-Ing. Patrick-Benjamin Bök, Vice President of Global Digitalization and Corporate Factory IT and Technologies, Weidmüller Group

placeholder

Gebruik data die zijn verzameld uit producten en activa om nieuwe services en resultaatgebaseerde bedrijfsmodellen te ondersteunen. Verhoog de omzet, onderscheid uzelf met uw producten en werk toe naar duurzaamheidsdoelen, voor u en uw klanten. Bied machineverhuur en datagedreven aftermarketservices, profiteer van digitaltwintechnologie, optimaliseer buitendienst, en meer.

 • Servicebeheer met gedetailleerde financiële analyses 
 • Digitaltwintechnologie voor klantassets
 • Omnichannel klantenservice en -support
 • Optimalisatie van de buitendienst om meer kwesties op te lossen bij het eerste contact
 • Planning van serviceonderdelen, sales en uitvoering

58% van de fabrikanten voorspelt een toenemende vraag naar diensten. 

Bron: SAP Performance Benchmarking

Tot nu toe verkochten we hoofdzakelijk machines. Nu komen daar services bij. Met intelligente cloudoplossingen en experts van SAP kunnen we onze klanten uitgebreide digitale services bieden om hun productie te optimaliseren.

Werner Bothe, Head of Digitalization, INDEX-Werke GmbH & Co. KG

Aan de slag met cloudoplossingen van SAP voor industriële productie

SAP kan u helpen de digitale transformatie te starten of uit te breiden, ongeacht waar u zich in het traject bevindt. Als u de overstap naar Cloud ERP nog niet hebt gemaakt, kunt u aan de slag met RISE with SAP voor industriële productie. Als u al beschikt over Cloud ERP van SAP of een andere leverancier, kunt u uw digitale opties voor industriële productie uitbreiden met onze branchespecifieke cloudoplossingen. 

RISE with SAP

Verbeter snelheid, flexibiliteit, integratie en uitbreidbaarheid met RISE with SAP, een complete oplossing die uit essentiële producten bestaat, zoals SAP S/4HANA Cloud, branchespecifieke next practices, business process intelligence en services van SAP en onze partners. Daarnaast omvat RISE with SAP oplossingen voor: 

 • Intelligente processen voor configuratie, prijsstelling en offertes
 • Realtime, geïntegreerde supply chain planning
 • Geïntegreerde productie-uitvoering, zichtbaarheid en analyses
 • Verbonden buitendienstbeheer

Branchespecifieke cloudoplossingen voor industriële productie

De branchespecifieke cloudoplossingen van SAP zijn op een open platform gebouwd door SAP en onze partners en voorzien in specifieke branchebehoeften voor industriële productie. Deze gespecialiseerde cloudapplicaties kunnen samen met je huidige systemen van SAP en derden worden gebruikt, en je helpen kosteneffectieve transformatie en duurzame groei te realiseren. 

 • Cloudgebaseerde oplossingen voor industriële productie 
 • Gebouwd door SAP en onze partners
 • Werk met bestaande systemen
 • Breid je huidige investeringen uit

Uitgelichte cloudoplossingen voor industriële productie

SAP Digital Manufacturing Cloud

Voer slimme productieprocessen uit, analyseer productie- en bedrijfsdata in realtime en integreer alle systemen met een cloudgebaseerd MES op basis van Industry 4.0.

SAP Intelligent Asset Management

Verbeter de staat en prestaties van jouw fysieke assets en apparatuur met het IoT, geavanceerde en voorspellende analyses, machine learning en mobiele tools. 

TeamViewer Frontline Augmented Reality

Voorzie je personeel dat niet achter een bureau zit van software op basis van augmented reality, slimme brillen en mobiele tools, om alles te verbeteren, van montage tot buitendienst. 

Breng tips over digitale transformatie binnen handbereik

Sluit je aan bij het groeiende aantal producenten dat stappen onderneemt om hun digitale transformatie te versnellen. Laat SAP je helpen jouw bedrijf te transformeren. Abonneer je op onze nieuwsbrief over productie en krijg:

 • een reeks nieuwsbrieven die je vijf weken lang elke woensdag ontvangt
 • een samengestelde verzameling van onze exclusieve onderzoeken, toonaangevende artikelen, inzichten van analisten en succesverhalen van praktijkvoorbeelden uit de branche, allemaal ontworpen om je bij je bedrijfsvoering te helpen.

Na je aanmelding voor onze nieuwsbrieven kun je je op elk gewenst moment ook weer afmelden.

Terug naar boven