Naar inhoud gaan
Hoogleraar buitenshuis met SAP software voor hoger onderwijs

Hoger onderwijs en research

Om de volgende generatie voor te lichten en de trends voor te blijven, maken hogescholen en universiteiten gebruik van slimme software voor hoger onderwijs.

 

Deze webpagina is voor uw gemak door een machine vertaald. SAP geeft geen garantie met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de machinevertaling. De originele Engelse webpagina kan worden gevonden met behulp van de wereldkaart in de rechterbovenhoek van deze pagina.

De toekomst van het hoger onderwijs en het onderzoek

Colleges, universiteiten en onderzoeksinstellingen gebruiken innovatieve technologie om studenten voor te bereiden op de arbeidswereld en meer te doen met minder.

Afbeelding die belangrijke onderwerpen voor hoger onderwijs en research voorstelt
Nieuwe technologie voor hoger onderwijs

Proactieve instellingen transformeren en gebruiken slimme onderwijstechnologie om de nieuwe vaardigheden, tools en werkervaringen te leveren die studenten nodig hebben – en de gepersonaliseerde, interactieve tools die ze verwachten.  

Intelligente finance en verantwoordingsplicht

Met behulp van financiële oplossingen van de volgende generatie kunnen instellingen voor hoger onderwijs optimaal profiteren van eindige middelen en voldoen aan de behoefte aan transparantie rond betaalbaarheid, waarde en leerresultaten.

Slimme campussen

Om gelijke tred te houden met digitaal autochtone studenten, en om duurzaam te blijven, ontwikkelen instellingen zich tot slimme campussen, waarbij alles verandert van toelatingen en studentenervaringen tot parkeren.

Altijd en overal de betrokkenheid van studenten

Colleges en universiteiten creëren studenteninformatiesystemen die lijken op videospellen om de interesses en sentimenten van studenten te meten, waarbij de data worden gebruikt om zinvolle wervingsberichten en voorlichting op maat te maken.

Verandering van faculteits- en personeelsparadigma

Het onderwijzen van talent uit het bedrijfsleven is het opnieuw in balans brengen van oude modellen van universiteiten. Tijdelijk personeel ondersteunt leergebieden die het hardst nodig zijn, en afdelingen integreren om flexibele hubs te vormen. 

Versnelde onderzoeksprocessen

Vooruitgang op het gebied van AI, analytics en computing helpt onderzoeksinstellingen om functies te automatiseren, digitale processen te integreren, projecten en finance te stroomlijnen en essentiële ontdekkingen te versnellen.

Aanbevolen oplossingen voor hoger onderwijs en onderzoek

SAP S/4HANA Cloud

Ons moderne ERP-systeem met geïntegreerde analytics, AI en machine learning ondersteunt efficiënte en flexibele processen om de meerwaarde van resources te maximaliseren en u te helpen meetbare cross-campus- en online campusresultaten te leveren.

SAP Analytics Cloud

Door analyse- en planningsfunctionaliteit te integreren met SAP-applicaties, kan deze oplossing directe inzichten bieden in academische en financiële data. 

SAP SuccessFactors oplossingen

Van Core HR en salarisadministratie tot talentmanagement, HR-analytics en personeelsplanning. Met onze software kunt u gepersonaliseerde ervaringen en strategische oplossingen bieden om werknemers in staat te stellen hun potentieel te benutten.

placeholder

Behoud en graduatie zijn van cruciaal belang voor de reputatie, rangschikking en algemene economische levensvatbaarheid van een onderwijsinstelling. U hebt 360-graden, altijd toezicht op studenten nodig om superieure ervaringen en meerwaarde te bieden op het traject naar afstuderen en continue professionele ontwikkeling.

 • Realtime Customer Relationship Portal
 • Ontvlechting van massale contracten voor
  studentenondersteuning
 • Studenten bereiken om veranderende behoeften te beoordelen
 • Voorspellende analyse voor basisplanning
 • Analyse van budgettaire beperkingen om aan nieuwe waardenormen
  te voldoen

10-20% meer betrokkenheid van studenten.

Bron: Riphah International University

 

Met SAP S/4HANA en SAP Student Lifecycle Management kunnen we geïntegreerde processen uitvoeren op basis van één gegevensbron. Dit helpt ons efficiëntere processen uit te voeren en een verbeterde digitale campuservaring te bieden.

Sarfraz Ahmad Haroon, directeur IT, Riphah International University

placeholder

SAP oplossingen helpen operationele marges en efficiëntie te maximaliseren om de waarde van instellingen, de ontwikkeling van faculteiten en personeel en de duurzaamheid te vergroten. Digitale finance en human resources-processen vergroten de automatisering, zorgen voor maximale inkomstenstromen en cashmanagement, terwijl faculteiten en personeel professioneel kunnen groeien en zich kunnen richten op onderwijswaarde.

 • Ondersteuningsstructuur
  voor geconsolideerde systemen
 • Geautomatiseerd boekhoud- en toelage- en fondsenbeheer
 • Geoptimaliseerde HR-processen, waardoor wijzigingen in ondersteunende structuren
  mogelijk worden 
 • Intelligente analytics om duurzame efficiëntie mogelijk te maken
 • Realtime analyse van kritieke behoeften met budgetbeperkingen

 

100% van de verouderde processen, applicaties en systemen zijn vervangen.

Bron: AMS en Universiteit van Nicosia

 

Met SAP S/4HANA hebben we één geïntegreerd systeem en gestroomlijnde kernprocessen op het gebied van boekhouding, salarisadministratie, onderzoek, budgettering en rapportage. Bij de introductie van een nieuwe leaserapportagenstandaard hebben we gewoon een module toegevoegd om te helpen bij het overnemen van deze nieuwe en complexe rapportagenorm.

George Soleas, Vice President of Finance, University of Nicosia

placeholder

Onderzoeksoplossingen van SAP maken gebruik van functie- en afdelingsoverkoepelende assets en resources. Superieure onderzoeksresultaten worden met optimale efficiëntie gerealiseerd door gebruik te maken van geavanceerde analytics, gedeelde services en gangbare praktijken. De toename van het onderzoek verhoogt de output van een instelling voor een betere reputatie en een hogere inkomstengroei.

 • Scheiding en tracering van subsidies en fondsmiddelen
 • Transparantie op het gebied van regelgevend toezicht en verslaglegging
 • Optimalisatie van gedeelde servicecentra en contractuitgaven
   
 • Intelligente analytics om de efficiëntie te vergroten
   
 • Afdelings delen en gebruiken van activa

30% tijdverkorting bij het genereren van rapporten.

 

Bron: RV Educational Settings and YASH Technologies

SAP S/4HANA is een ongelooflijke oplossing voor instellingen voor hoger onderwijs die ons helpt om te transformeren in een intelligent enterprise.

A.V.S. Murthy, eresecretaris, Rashtreeya Sikshana Samithi Trust

Aan de slag met de cloudoplossingen van SAP voor hoger onderwijs en onderzoek

SAP kan u helpen uw digitale transformatie te starten of uit te breiden, ongeacht waar u zich bevindt. Als u nog niet bent overgestapt naar Cloud ERP, kunt u aan de slag met de RISE with SAP-oplossing. Als u al beschikt over cloud-ERP, van SAP of een andere leverancier, kunt u uw mogelijkheden voor hoger onderwijs en onderzoek verbeteren met onze branchespecifieke cloudoplossingen.

RISE with SAP

RISE with SAP voorziet klanten van een complete Business-Transformation-as-a-Service (BTaaS) in één pakket. Centraal staan de SAP S/4HANA Cloud Suite, bedrijfsprocesintelligence, technologiecredits en meer. Daarnaast omvat RISE with SAP oplossingen voor:

 • Best practices voor financieel beheer en operationele processen 
 • Resultaatgestuurde diensten en instrumenten van instellingen
 • Intelligence verwerken 
 • Optimalisatie van het campus business platform en analytics
 • Realtime samenwerking tussen afdelingen en met leveranciers en dienstverleners

Branchespecifieke cloudoplossingen

De branchespecifieke cloudoplossingen van SAP, gebouwd door SAP en onze partners op een open platform, richten zich op specifieke branchebehoeften voor de sector hoger onderwijs en onderzoek. Deze gespecialiseerde cloudapplicaties zijn ontworpen om te werken met uw bestaande systemen van SAP en derden en kunnen u helpen kosteneffectieve transformatie en duurzame groei te stimuleren.

 • Cloudgebaseerde oplossingen voor hoger onderwijs en onderzoek 
 • Innovatieve technologie van SAP en onze partners
 • Eenvoudige integratie met bestaande systemen
 • Uitbreiding van je bestaande investeringen

Aanbevolen cloudoplossingen voor hoger onderwijs en onderzoek

Budgetbeheer onderzoek door Flexso

Digitaliseer uw onderzoeksbeheer met een oplossing die draait op SAP Portfolio and Project Management waarmee u eenvoudig en gedetailleerd budget kunt invoeren, simuleren of berekenen voor onderzoeksprojecten.

Arbeidsrelaties en veiligheid voor hoger onderwijs van Sodales

Minimaliseer compliancerisico's met preventief beheer door uitgebreide levenscyclusondersteuning te bieden voor diensttijd, sabbatical, anciënniteit, grieven, functiebiedingen, bevrijdingsbeheer en veiligheidsinspecties. 

Proctoring Record and Review van Questionmark Computing Limited

Zorg ervoor dat beoordelingen geldig, betrouwbaar en verdedigbaar zijn met een externe inkoopservice. Deze add-on is volledig geïntegreerd met de applicatie SAP Assessment Management by Questionmark om tests op afstand te leveren.

Terug naar boven