Naar inhoud gaan
Afbeelding van een consument die door een gangpad in de supermarkt wandelt

Consumentenproducten

Overtref de uiteenlopende verwachtingen van consumenten en zorg dat jouw bedrijf duurzaam en winstgevend kan groeien in een onzekere wereld.

 

Deze webpagina is voor uw gemak door een machine vertaald. SAP geeft geen garantie met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de machinevertaling. De originele Engelse webpagina kan worden gevonden met behulp van de wereldkaart in de rechterbovenhoek van deze pagina.

Versnelde digitale transformatie in CPG

Het transformeren van verpakte consumptiegoederen (CPG) in het digitale tijdperk gaat niet alleen over de overstap naar direct-to-consumermodellen. Het gaat erom nieuwe technologie, zoals het Internet of Things (IoT) en AI, te gebruiken om interne processen ingrijpend te veranderen en snelheid en schaalbaarheid te maximaliseren. 

Afbeelding die de belangrijkste onderwerpen voor consumentenproducten voorstelt, waaronder consumentendata en -inzichten, duurzame producten, omnichannel winkelen en veerkracht van de supply chain
Consumentendata en -inzichten

Om de gepersonaliseerde ervaringen te creëren die consumenten vandaag de dag verwachten, heeft de CPG-branche een snellere manier nodig om enorme hoeveelheden eigen en externe data om te zetten in inzichten. Met in de cloud AI-aangedreven analyses krijg je op elk moment een beter inzicht in elke klant en waardevolle inzichten in productontwikkeling. 

Duurzame producten

Consumenten eisen niet alleen duurzamere goederen, maar ook volledige producttransparantie, bijvoorbeeld op het gebied van grondstoffen, behandeling van werknemers, verpakking en levering. Het demonstreren van deze informatie aan consumenten via QR-codes kan jouw bedrijf in consumentenproducten een voorsprong geven.

Omnichannel winkelen

De pandemie heeft de overstap naar online en omnichannel winkelen versneld voor CPG-klanten, en dit gedrag is blijvend. Bedrijven in consumentengoederen moeten je eigen naadloze omnichannel ervaringen rechtstreeks aan consumenten bieden door nu te investeren in oplossingen voor e-commerce, datamanagement, marketing en omnichannel orderverwerking. 

Veerkracht van de supply chain

Schommelingen in de toevoer, stijgende kosten, verstoringen en tekorten aan arbeidskrachten in supply chains lijken niet te verdwijnen. De vraag naar consumentengoederen neemt juist toe. Het moderniseren van de supply chain door middel van IoT-sensoren, blockchain, geïntegreerde data, realtime analyses en open partnernetwerken kan helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en deze risico's zichtbaarder te maken. 

Uitgelichte oplossingen voor de CPG-branche

SAP Responsible Design and Production

Ontwerp duurzamere producten - en handel naar de circulaire economie -met tools om de verplichtingen van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (EPR) en belasting op plastic in de gaten te houden.

SAP Business Network voor Logistics

Verbind logistieke CPG-partners en data in een open netwerk om de vrachtsamenwerking, goederentracering, artikeltraceerbaarheid en veerkracht van de supply chain te verbeteren.

SAP S/4HANA

Optimaliseer processen, vergroot de flexibiliteit en verbeter de product- en servicekwaliteit met SAP S/4HANA: een intelligente cloudgebaseerde ERP die door succesvolle CPG-bedrijven overal ter wereld wordt gebruikt. 

Wat zeggen de grote onderzoeksbureaus over SAP?

Omarm de toekomst van duurzaamheid

Lees hoe je met de inzichten van SAP en Oxford Economics een duurzame filosofie in je zakelijke en technologische implementaties integreert.

Benut de groeiende kracht van ecosystemen

Ontdek waarom IDC zegt dat branche-ecosystemen ondernemingen helpen hun samenwerkingsinspanningen beter te schalen, de zichtbaarheid van leveranciers te verbeteren en nieuwe kansen te identificeren.

Omarm duurzaamheid voor voortdurend succes

Integreer duurzaamheid in vrijwel alles wat je merk doet, inclusief je projecten voor bedrijfstransformatie.

Maak kennis met onze technologie en oplossingen voor consumentengoederen

placeholder

Maak gebruik van uitgebreide inzichten en voortdurende feedback van consumenten om het CPG-productontwerp te sturen. Pas formuleringen, ingrediënten, grondstoffen en verpakkingen snel aan, aan de duurzaamheidsdoelstellingen en bouw een regeneratief bedrijf op door het hergebruik en de recycling van producten eenvoudiger te maken.

 • Gezamenlijk productontwerp om producten sneller op de markt te brengen
 • Aanpasbare productontwikkeling en receptformuleringen
 • Op feedback geïnspireerde innovatie en productervaringen
 • Verbeterde productveiligheid en -compliance
 • Inzicht in klimaat en zero-waste commitments  

Meer dan 14.000 bedrijven in consumentenproducten in 134 landen innoveren met SAP oplossingen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Klanten willen alles weten over een product en de ingrediënten ervan, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat het in overeenstemming is met hun waarden. We willen ze die transparantie geven, wat betekent dat we enorme hoeveelheden data moeten verzamelen en deze realtime beschikbaar moeten stellen.

Ben Windhorst, DTO&IT Director, FRoSTA AG

placeholder

Voer slimme, flexibele en autonome CPG-productieprocessen uit, die dynamisch aan trends en de veranderende vraag kunnen worden aangepast en waarmee je gepersonaliseerde producten op schaal kunt leveren, de hoeveelheid afval en CO2-uitstoot kunt verminderen en de productie strak kunt orkestreren met toeleveringsnetwerken en ontwerp.

 • Functies voor slimme productie-uitvoering en Industry 4.0
 • Volledig inzicht in aanbod, productie, voorraad en vraag
 • Minder risico's op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid (EHS)
 • Voorspelende asset analytics en preventief onderhoud
 • Duurzame productie en vermindered resourceverbruik  

41% van de Amerikaanse consumenten is loyaal aan merken die hen in staat stellen om producten te personaliseren.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Met de oplossingen van SAP HANA en SAP Analytics kunnen we snel te werk gaan bij het analyseren van informatie en het nemen van beslissingen. Dat is echt onze grootste onderscheidende factor.

George Lesko, Vice President and CIO, Ferrara 

placeholder

Maximaliseer de zichtbaarheid en flexibiliteit van de supply chain van verpakte consumptiegoederen. Zo zorg je ervoor dat de producten die de klant wil, altijd beschikbaar zijn en je realtime samen met partners kan werken om verstoringen te beperken, de veerkracht te versterken en B2B-, B2C- en B2B2C-orders naadloos te verwerken.

 • Geïntegreerde planning en uitvoering van de supply chain
 • Slim magazijn- en transportbeheer
 • Open en samenwerkende leveranciers- en logistieke netwerken
 • End-to-end transparantie van de supply chain en track and trace
 • Kleinere CO2-voetafdruk en verbeterde duurzaamheid van de supply chain 

90% van de succesvolste bedrijven in de wereld op het gebied van consumentenproducten gebruiken SAP oplossingen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

Onze passie voor en toewijding aan het milieu en duurzaamheid zal het levensonderhoud van deze Indonesische vissers en hun gemeenschappen verbeteren.

Tony Costa, SVP, CIO, Bumble Bee Foods LLC 

placeholder

Breng klantinzichten uit alle touchpoints samen om hypergepersonaliseerde betrokkenheid en uitzonderlijke ervaringen via alle kanalen en voor alle merken en markten te bieden. Tegelijkertijd verbetert je e-commerce en breid je transacties uit tot sociale, video- en streamingservices.

 • 360-graden klantbeeld en realtime CPG-analyse
 • Omnichannel commerce en klantenservice
 • Intelligente microsegmentatie en naadloze klanttrajecten
 • CPG-marketingprestatie- en uitgavenbeheer
 • Beheer van services met toegevoegde waarde en abonnementsfacturatie

63% van de bedrijven in de consumentengoederenbranche vindt het belangrijk om via een naadloze, soepele kanaalervaring contact met consumenten op te nemen, maar slechts 16% kan dat op dit moment doen.

Bron: SAP Performance Benchmarking

De snelheid, breedte en flexibiliteit van het Qualtrics XM Platform helpt Chobani van het begin tot het eind een geweldige klantervaring te bieden.

Maria Voronina, Senior Brand Manager, Chobani

Aan de slag met de cloudoplossingen van SAP voor consumentenproducten

SAP kan je helpen de digitale transformatie te starten of uit te breiden, ongeacht waar in dit traject je bedrijf zich bevindt. Als je de overstap naar Cloud ERP nog niet hebt gemaakt, kun je aan de slag met RISE with SAP for Consumer Products. Als je al beschikt over Cloud ERP van SAP of een andere leverancier, kun je jouw digitale CPG-opties uitbreiden met onze branchespecifieke cloudoplossingen. 

RISE with SAP

Verbeter snelheid, flexibiliteit, integratie en uitbreidbaarheid met RISE with SAP, een complete oplossing die uit essentiële producten bestaat, zoals SAP S/4HANA Cloud, branchespecifieke next practices, business process intelligence en services van SAP en onze partners. Daarnaast omvat RISE with SAP oplossingen voor: 

 • Geïntegreerde bedrijfsplanning voor verkoop en operations
 • Wagenpark- en logistiek beheer voor het hele netwerk
 • Wereldwijde track en trace voor materialen en producten
 • Artikeltraceerbaarheid voor processen, van de boerderij tot aan de consument
 • Uitgebreid magazijnbeheer en geïntegreerde logistiek van de supply chain
 • Uitgebreid transportbeheer

Branchespecifieke cloudoplossingen voor consumentenproducten

SAP-cloudoplossingen worden door SAP en onze partners op een open platform gebouwd en voorzien in specifieke branchebehoeften voor de consumentengoederenbranche. Deze gespecialiseerde cloudapplicaties kunnen worden gebruikt met uw huidige systemen van SAP en derden. Ze kunnen je helpen kosteneffectieve transformatie en duurzame groei te realiseren.

 • Cloudgebaseerde CPG-oplossingen 
 • Gebouwd door SAP en onze partners
 • Werk met bestaande systemen
 • Breid je huidige investeringen uit

Uitgelichte cloudoplossingen voor consumentenproducten

SAP Intelligent Trade Claims Management

Gebruik een virtuele assistent om promoties automatisch af te stemmen en middelen voor kortingen en factuurclaims toe te wijzen, waardoor alle handmatige stappen in het proces overbodig zijn. 

XM-oplossingen van SAP en Qualtrics

Verzamel feedback van consumenten over meerdere kanalen en identificeer zo kansen om de omzet, de loyaliteit en het aantal bezoekers te vergroten met onze software voor experience management.

SAP Rural Sourcing Management

Maak kleine boerderijen onderdeel van jouw supply chain en krijg zo volledige transparantie in de bron van je grondstoffen met deze track-and-traceoplossing. 

Terug naar boven