Skip to Content
Kontakt oss

Gi en flott kontekstuell markedsføringsopplevelse

Med teknologieksplosjonen i løpet av de siste årene, kan organisasjoner nå innhente enorme mengder data om potensielle og eksisterende kunder. Dette har ført til en økning i «kontekstuell markedsføring», der organisasjoner kan levere flotte opplevelser til kunder på hvert kontaktpunkt. Kun 39 % av selskaper bruker informasjon om sine kunders atferd for markedsføringsformål

Les rapporten

Videoserie om markedsføringens «treffpunkt»

Previous

Hvorfor jeg elsker å være markedsfører

Hvorfor elsker jeg å være markedsfører? Fordi jeg kan skape kontaktøyeblikk via flotte kundeopplevelser, og finne treffpunktet der følelser fører til handling. Jeg elsker det jeg gjør, og SAPs markedsføringsprogramvare hjelper meg.

Samarbeidende markedsføringsteam

Det er fantastisk når alle er enige: kampanjer skapes, ideene flyter og folk sender dem videre. Se hvordan SAP Jam kan hjelpe deg å finne treffpunktet, der samarbeid og sosial markedsføring fører til flotte resultater.

Perfekt målrettet markedsføring

Kundeengasjement handler om samtaler, og gode samtaler oppstår når du vet hvem du snakker med. SAPs markedsføringsløsninger hjelper deg å finne treffpunktet, der stordata blir til meningsfull kundeinnsikt.

Personlig e-handel

Personlig tilpasning er mer enn å vite kundens navn. Det handler om å finne treffpunktet, der det riktige tilbudet til riktig tid fører til et kjøp. Slik kan SAPs Hybris-handelsplattform hjelpe deg med dette.

Next

Sjekk SAPs løsninger og ekspertise for markedsføring

Previous

Gratis prøve: SAP Hybris Marketing i skyen

Prøv SAP Hybris Marketing-skyløsninger gratis. Se hvordan de kan hjelpe deg å få relevant kundeinnsikt, forbedre målrettet markedsføring samt skape og kjøre vellykkede omnikanal markedsføringskampanjer.

Er markedsføringsorganisasjonen konkurransedyktig?

De beste markedsføringsorganisasjonene bruker dashbord for å få fullt innsyn i markedsføringsdrift, inkludert budsjettering, planlegging og kanalstyring. Hvordan ligger ditt selskap an?

Next

Se hva våre kunder sier …

Strategiveiledning for markedsføring

Lær alt du trenger å vite om å bygge sterkere relasjoner – én kunde om gangen, i denne omfattende veiledningen for markedsførere. Finn tips og beste praksis for hvordan du tilpasser hver samhandling.

Previous

Mestring av kundeengasjement

En titt på hvordan dagens markedsføringsledere driver forretningsresultater på tvers av den kundefokuserte bedriften. I et landskap der ingen kunders reise er like, trenger markedsførere en fleksibel strategi for kundeengasjement.

Matematikken bak moderne markedsføring

IDC forklarer hvordan markedsførere bruker prediktive analyser for å skape en fullstendig kundeopplevelse. Se hvordan du kan gjøre all informasjonen selskapet innhenter om til nøyaktig sanntidsinnsikt, så du kan oppnå bedre kundeengasjement.

SAP – topp leverandør av ressursstyring innen markedsføring

For fjerde året på rad har SAP fått plass i Gartners Leaders Quadrant for Marketing Resource Management (MRM). Rangeringen er basert på SAPs brede løsninger, vekst, markedsmoment, visjon og gjennomføringsevne.

Next

Vi introduserer SAP Hybris Marketing i skyen

Våre nye og fantastisk enkle SAP Hybris Marketing-skyløsninger er her. Se hvordan de gir deg kontekstuell sanntidsinnsikt på tvers av flere kanaler, slik at du effektivt kan markedsføre til enkeltpersoner.

Digital markedsføring som liten bedrift? Enkelt.

SAP Anywhere gjør det mulig. Selg i butikken din, via din e-handelside på nettet og på digitale markedsplasser – med én brukervennlig e-handelspakke. Og opprett personlige kampanjer som får kundene til å komme tilbake.

Få nye perspektiver fra markedsføringseksperter

Previous

Fremtiden for kundeengasjement og handel

Ikke gå glipp av de siste trendene, innsiktene og utviklingen innen e-handel og kundeengasjement.

Ikke kryp opp på kundene. Personlig tilpasning på riktig måte

Vi liker alle en flott handleopplevelse, men når målrettede tilbud invaderer vårt personlige rom, kan den flotte handleopplevelsen plutselig føles ubehagelig: Hvordan visste de det om meg?

Klar for engasjement: Møt den nye, smarte mediaforbrukeren

Hvis du vil bli kjent med fremtidige kunder, ta en titt på barna dine. Hvordan de kommuniserer og samhandler er hvordan våre fremtidige kunder vil kommunsiere og samhandle.

Next

Tenk nytt for måten du driver virksomhet på, med SAP Digital Business Services

Den digitale økonomien har en betydelig innflytelse på SAP-kunder, og det trengs nye redskaper for å utvikle virksomheten, utløse full forretningsverdi og sikre driftskontinuitet. SAP Digital Business Services forener virksomhet og IT, så du kan tenke nytt for virksomheten ved hjelp av vårt rammeverk for digital virksomhet.

Vi har over 40 års erfaring med å jobbe med verdens mest progressive organisasjoner, og vi har et robust partnerøkosystem. SAP Digital Business Services kan derfor lede deg til innovasjon og digital transformasjon, samtidig som kritiske forretningsprosesser sikres.

Previous

Utvikle virksomheten ved å gå nye veier med en betrodd rådgiver som kjenner deg best

Utløs full forretningsverdi av SAP-investeringen, og definer et klart digitalt veikart til innføring

Ivareta driftskontinuitet med aktiv veiledning, samtidig som du migrerer til nestegenerasjons teknologi 

Next

SAP-opplæring og -utdanning

Få mer kunnskap om SAP-programvaren, utvikle nye ferdigheter og tilfør mer kompetanse til selskapet ditt. Med hele vår pakke med programvareopplæring, utdanningskurs og sertifiseringer, kan du få mest mulig ut av SAP-løsningene dine.

Hva er programvare for markedsføringsautomatisering

Når selskaper vokser, blir det stadig vanskeligere å håndtere kunderelasjoner 1:1. Det er her programvare for markedsføringsautomatisering kommer inn. Den automatiserer markedsføringsprosesser som kundesegmentering og kampanjestyring, så markedsføringsteamet kan bruke mindre tid på manuelle oppgaver og mer tid på kundeengasjement. Markedsføringsautomatisering er en undergruppe av kjerne-CRM, som skal tiltrekke potensielle og eksisterende kunder. De beste løsningene går lenger enn markedsføringsautomatisering for å personliggjøre innholdet på tvers av kanaler, og det gir svært relevante samhandlinger og flotte opplevelser.

Back to top