Oxford Economics: MKB vindt ondernemen opnieuw uit

Kleine en middelgrote ondernemingen denken en handelen internationaal, terwijl ze met rivalen van elk formaat concurreren en agressief investeren in technologie. Ze vinden het concept van ondernemen opnieuw uit, zowel hier als in het buitenland. Oxford Economics heeft onlangs 2100 MKB-bedrijven in 21 landen ondervraagd en de conclusies maken korte metten met de indruk dat MKB-ondernemingen alleen maar lokale en regionale entiteiten zijn, zich technofoob opstellen en een onbelangrijke rol spelen in de internationale handel.

  • Tweet this Share on Facebook Share on LinkedIn Youtube Instagram Email

Het MKB is wereldwijd actief

Wereldwijd ondernemen als MKB'er

24-sep-2014

#SAP4SmallBiz

Bedrijven in het MKB gedragen zich niet alleen als multinationals: ze concurreren ermee en winnen er zelfs van. Lees waarom de juiste technologie, geschikte lokale partners en de kunst om snel te innoveren belangrijke factoren zijn bij het internationale succes van MKB-ondernemingen.

Het MKB vindt zichzelf opnieuw uit

Transformeren in een sterkere speler

6-okt-2014

#SAP4SmallBiz

Om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen gaan, ook met grotere bedrijven, moet het midden- en kleinbedrijf technologieën gebruiken die ooit buiten hun bereik lagen. Ontdek hoe MKB-ondernemingen deze technologieën gebruiken om hun activiteiten zo te transformeren dat ze de concurrentie het nakijken geven.

Het MKB innoveert om talenten te behouden

De menselijke factor: werving en selectie

20-okt-2014

#SAP4SmallBiz

Groeien is alleen mogelijk met getalenteerde en vaardige medewerkers, maar bij veel MKB-bedrijven vormt het gat tussen mogelijkheden en bedrijfsbehoeften een uitdaging. Ontdek hoe werkgevers en werknemers profiteren van een bedrijfscultuur gericht op innovatie.

Meer input van experts

Onze blogs: leer van MKB-experts

Lees onze MKB-blogs en kom alles te weten over software van SAP voor het MKB: de voordelen, de uitdagingen en de technologische afwegingen.

Lees de MKB-blogs  ›

Onze partners: een ecosysteem van experts

We hebben duizenden partners die onze MKB-klanten lokaal ondersteunen met hun uitgebreide expertise op het gebied van producten, diensten en branches.

Zoek een partner  ›

MKB: de sleutel tot een bloeiende economie

Luister naar experts van onder andere Ernst & Young, die bespreken wat het MKB in de toekomst gaat betekenen voor economische groei, duurzame innovatie en werkgelegenheid.

Luister naar de podcast  ›

SAPinsider-artikelen voor het MKB

Lees populaire artikelen uit SAPinsider voor actuele informatie over de toekomst van software voor het MKB en de inzichten van experts.

Lees de artikelen ›

Mobiel werken voor het MKB

Is het tijd om na te denken over mobiele oplossingen voor uw MKB-bedrijf? Bekijk de voordelen - en uitdagingen - van draadloos werken.

Bekijk de mobiele webcast ›

Is uw bedrijf klaar voor SAP ERP?

Ontdek hoe betaalbare, schaalbare ERP-systemen met uitgebreide functionaliteit MKB'ers kunnen helpen te concurreren met hun grote branchegenoten.

Lees over ERP voor het MKB ›

Cashflow als strategisch hulpmiddel

Lees in deze gids van SMB Group hoe MKB'ers hun cashflowprocessen automatiseren en verbeteren om prestatiedoelstellingen te behalen.

Lees de gids ›

Overtref handmatige processen

Laat tijdrovende spreadsheets en handmatige processen voor wat ze zijn. Ontdek hoe BI kan helpen.

Lees de whitepaper ›

Rhonda Abrams on
Thinking Big

USA Today columnist and best-selling author shares ways to build sustainable, high-growth companies – and avoid pitfalls along the way.

Watch the event replay  ›

Wij kunnen u helpen uw uitdagingen aan te pakken. Bekijk de oplossingen van SAP voor het MKB ›