Retail software als sleutel voor de detailhandel

De detailhandel en andere bedrijven zijn gebaat bij het weten van de behoeftes van de eindgebruiker. In plaats van zich te richten op het eigen product, zouden de wensen en eisen van de consument centraal moeten staan. Dit is echter niet zo eenvoudig als het lijkt; het is een arbeidsintensief proces en ook het prijskaartje dat eraan hangt, schrikt vaak af. Toch ligt de oplossing voor deze problemen dichterbij dan u denkt. Retail software van SAP maakt het mogelijk om snel inzicht te krijgen in de markt, en dit allemaal met real-time informatie over de vraag die nu speelt, de eisen die nu gesteld worden en de producten die op dit moment gezocht worden.

De voordelen van de retail management software

Wanneer de keuze van een bepaalde management software overwogen wordt, zijn het de voor- en nadelen die afgewogen moeten worden om tot een sterke conclusie te komen. Bij de software van SAP liggen de voordelen vooral in de mogelijkheden en de besparingen. Allereerst worden de inzichten verstrekt die de retailer nodig heeft om beter in te kunnen spelen op de markt, een vereiste om beter te kunnen investeren en een hogere ROI te kunnen krijgen. Deze inzichten zijn van cruciaal belang voor het bestaansrecht van retailers:

  • Real-time overzicht van uw klanten & inventory. Wat wordt er gekocht, via welk kanaal, op welk moment en hoe kunt u hierop inspelen?
  • Klanten shoppen steeds vaker met de omni-channel gedachte. De focus wordt gelegd op één afgestemde ervaring voor de klant, one face to the customer. Het samenvoegen van werkzaamheden zonder extra handelingen is hiervoor een must, SAP helpt u hierbij.
  • Minder arbeidsintensiviteit en kapitaalseisen bij het verkrijgen van inzichten in een dynamische markt
  • Forecasting en beheer van de supply chain zijn cruciaal voor het bieden van een goede omnichannelervaring. Met SAP beschikt u over de tools voor analytics die nodig zijn om real-time inzicht te krijgen in de supply chain.
Retail software winkelende dame
  • Tweet this Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Google+ Email
SAP Retail oplossingen

Zie hoe SAP oplossingen de detailhandel ondersteunen – en hoe we ook u kunnen helpen succesvol te zijn.

Retail van de toekomst

Hoe ziet de toekomst van retail eruit?

27-okt-2014

#Retail

Wat is het verschil tussen het runnen van een professionele sportclub en een retailconcern? SAP blikt vooruit op de toekomst van retail & maakt hierin de vertaalslag van sport naar business.

Retail management software SPAR

SPAR: Retailing in Real Time

Ontdek hoe deze food, sports & fashion retailer de ultieme klantervaring realiseert door het combineren van klant en operationele gegevens op één intelligent platform: met SAP Customer Actitivity Repository powered by SAP HANA.

Retail software kledingwinkel

Maak kennis met de omnichannel shopper!

Door het bieden van een consistente klantervaring kunt u klanten binden. U verkoopt daarmee niet langer alleen uw product of dienst maar 'the bigger picture'. Ontdek wat dit betekent voor de toekomst van uw bedrijf en hoe u veeleisende klanten tevreden kunt stellen.

Laatste ontwikkelingen in retail

Blijf op de hoogte!

Met SAP Retail (@SAP_Retail) blijft u op de hoogte van het laatste retail nieuws. Ontdek nieuwe inzichten, evenementen, analytics, big data & nog veel meer technologische ontwikkelingen die uw organisatie helpen te innoveren.