Skip to Content

За SAP

SAP е в центъра на днешните технологични революции. Пазарен лидер на корпоративните софтуерни приложения, SAP помага на организациите да опростяват своите процеси и генерират нови възможности за иновации и растеж.
Посетете нашия корпоративен сайт за новини, информация за инвеститори и анализатори, кариерни ресурси, история на SAP и др.

Посетете нашият глобален корпоративен уебсайт
Достъпен на: English | German

За SAP в България

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 15 години. През декември 1999г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а през 2002г. инвестира и в развоен център – SAP Labs България.
На българския пазар SAP България предлага цялото си портфолио от продукти в 5 иновационни направления: Applications, Analytics, Mobility, Database&Technology и Cloud, както и силен фокус върху създаването на солидна екосистема от партньори чрез програмата SAP PartnerEdge.

Така наречените "Лабове" (laboratories) в SAP са центровете за разработка на софтуер, които създават иновативни софтуерни продукти, привличайки таланти и използвайки достиженията на технологиите. SAP Labs България е създадена през 2002 г. и в момента в компанията работят повече от 600 професионалиста, които създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране.SAP Labs България е един от пионерите и лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България. Компанията е активен член на българското бизнес общество и организира и подкрепя бизнес събития с фокус върху информационните технологии и създаването на софтуер.

SAP активно си сътрудничи с български университети в рамките на програмата SAP University Alliances.Компанията развива активно на местно ниво глобалната политика на SAP за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. През 2012 г. SAP Labs България получи сертификат ISO 14 001 - международният стандарт за системи за управление на околната среда.

Корпоративни награди

  • SAP Labs България е носител на наградата на Aon Hewitt за най-добър работодател за 2006, 2008 и 2012 г.
  • SAP Labs България съвместно с Фондация ЕкоОбщност е носител на наградата „Заедно“ в категорията „Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО“ за 2012 г.
  • SAP Labs България печели наградата за „Корпоративна и социална отговорност“ на Българската асоциация по информационни технологии за 2011 г.
  • SAP Labs България се класира на второ място като спонсор на годината за 2011 г. на Eventex Awards за подкрепата на първия по рода си национален кръг на младежкото състезание по роботика FIRST LEGO League.
  • SAP Labs България бе отличена като ИТ компания на годината за 2008 г.
Back to top